Imatge virtual de la futura Filmoteca del Raval

Un cicle retrospectiu sobre l’obra completa del cineasta català Bigas Luna serà la primera activiatat que organitzarà la nova seu de la Filmoteca de Catalunya al bar­ri del Raval. Això serà al mes de març de 2011, data en què esta prevista la inauguració oficial d’aquest nou espai cultural del Districte.

MÉS DE 1.000 FILMS

Amb la filmografia de Bigas Luna arrencarà una activitat frenètica que preveu organitzar entre 1.200 i 1.400 projeccions cinematogràfiques durant el 2011, segons va comentar fa uns dies el director de la Filmoteca, Esteve Riambau. Altres plats forts de la temporada seran un cicle sobre la guerra civil espanyola coincidint amb el 75è aniversari del seu esclat el 18 de juliol de 1936, o un repàs de la filmografia de directors clàssics com Costa Gavras, Marco Bellocchio o Nino Rota.

DUES SALES

La nova seu de la Filmoteca de Catalunya s’ha dissenyat com un espai polivalent dedicat al món del cinema. Constarà de dues sales principals al seu interior i una gran pantalla destinada a fer projeccions a l’aire lliure.

Les dues sales interiors han estat batejades amb noms que recorden la història cinematogràfica d’aquest país. La més petita (180 butaques) rebrà el nom de Laya, en record de Laya Films, la secció de cinema que va fundar la Generalitat republicana, mentre que la sala principal (375 butaques) rebrà el nom de Chomón, en homenatge a un dels pioners del cinema mut a Catalunya, Segundo Chomón, que va filmar més d’un centenar de pel·lícules a mitjans del segle XX.