La FAVB demana que es prohibeixin les estufes a les terrasses dels bars. Foto: Carola López/ACN

La Federació d’Associacions Veïnals de Barcelona (FAVB) ha tornat a demanar a l’Ajuntament la prohibició d’utilitzar estufes de gas o elèctriques per escalfar les terrasses dels bars de la ciutat. L’entitat veïnal insisteix que són elements altament contaminants que en només vuit hores poden arribar a emetre 23,7 quilograms de diòxid de carboni, el que equival a les emissions d’un cotxe de benzina durant un recorregut de 120 quilòmetres.

La FAVB ha recordat que l’any passat ja va denunciar la situació i ha indicat que el ple de desembre de 2022 va debatre, sense èxit, revisar els terminis de la prohibició. L’ordenança actual preveu que aquests elements deixin de fer-se servir l’1 de gener del 2025.

“Inútils i contaminants”

L’entitat veïnal remarca la importància que l’executiu local prengui aquesta decisió abans que els restauradors comencin a encarregar les estufies. Insisteix en com “d’inútil i contaminant” és utilitzar estufes per escalfar les terrasses de la ciutat de Barcelona. “Tothom espera que faci una mica de fred, per salut física i mental, i per motius mediambientals, i quan en faci, que potser també serà extrem, els interiors dels locals estan, en general, perfectament preparats i aclimatats per fer-hi front”, diu la FAVB.

En aquesta línia, la FAVB ha recordat que som a primers de novembre i les temperatures a la capital catalana van més enllà del tradicional estiuet de Sant Miquel. Alhora, ha avisat que a Catalunya aquest octubre s’ha arribat gairebé als 35 graus.

Per tot plegat, ha apuntat que els clients que vulguin romandre a l’aire lliure poden usar una jaqueta o una manta per a cobrir-se les cames. “Així es fa a molts llocs d’Europa, incloent-hi aquells on les temperatures són bastant més baixes que a Barcelona, com ara Copenhaguen o París”, conclouen des de l’entitat.