Jordi Rabassa, en una imatge d’arxiu. Foto: Pol Solà / ACN

La presentació de l’acord de govern entre BComú i el PSC del 10 de juliol va servir per anunciar Jordi Rabassa com a nou regidor de Ciutat Vella.

Rabassa, que també assumeix la regidoria de Memòria Democràtica, havia estat el Conseller Tècnic de Ciutat Vella durant el passat mandat. Després de ser el número dos de Gala Pin, l’ara regidor provisional va acabar anant de número vuit a les llistes de Barcelona En Comú.

“GOVERN COHESIONAT”
En la compareixença conjunta que van fer l’alcaldessa Colau i el primer tinent d’alcalde Jaume Collboni a la Galeria Gòtica de l’Ajuntament tots dos van voler destacar que el nou govern municipal serà “cohesionat, estable i fort”. Colau i Collboni també van recordar que l’actual govern serà el més ampli que tindrà la ciutat en molt de temps, ja que en els tres últims mandats no n’hi havia hagut cap que arribés als 18 regidors.

Durant la presentació de l’acord, Colau i Collboni no van transmetre una sensació d’especial entusiasme, més aviat de serietat amb algun moment de distensió. No hi va haver grans declaracions, sinó que tots dos van remarcar la voluntat de formar un govern que sigui sòlid i estable.

De fet, quan van ser preguntats per la sentència del judici al procés independentista i com encarà el govern aquesta qüestió, l’alcaldessa va afirmar que “cada partit mantindrà el seu posicionament de forma lliure però sempre posant per davant l’estabilitat del govern”. És a dir, l’expulsió del PSC de l’executiu municipal a causa del procés, tal com va passar el mandat anterior, no té cap opció de repetir-se. Més enllà del llaç groc, que Colau va confirmar que seguirà penjat mentre Collboni ho va posar d’exemple que de vegades no podran estar d’acord amb tot, es va fer evident que l’agenda nacional no penetrarà en el dia a dia del govern.

BATLLE, A SEGURETAT
Com no podia ser d’una altra manera, la seguretat va ser un dels punts que es va tractar més durant la presentació del cartipàs. Barcelona viu un cert descontrol i tothom donava per fet que el PSC es quedaria amb aquesta àrea. El nou home fort del govern en la matèria serà Albert Batlle, que assumirà la cinquena tinència d’alcaldia, batejada amb el nom de Prevenció i Seguretat. Batlle és un històric de l’Ajuntament, on va entrar com a regidor el 1983 formant part de les llistes del PSC. El 2014 va ser nomenat Director general dels Mossos d’Esquadra i abans de l’1-O va dimitir perquè se sentia “incòmode” amb la celebració del referèndum.

COMERÇ, PER A BALLARÍN
Una altra de les carteres que en alguns moments del passat mandat va ser polèmica, la de Comerç, recau en la socialista Montserrat Ballarí, que ja la va ostentar mentre els socialistes van ser al govern. En aquesta ocasió serà la regidoria de Comerç, Mercats, Règim Intern i Hisenda i un dels objectius, tal com especifica l’acord de govern, serà tirar endavant “un pla per la dinamització comercial” i liderar un acord integral entre administracions per combatre el top manta.

Cas MK Premium: llibertat d’expressió

L’exregidora Gala Pin ha vist com l’Audiència Provincial ha arxivat la denúncia que la immobiliària MK Premium va posar contra ella per acusar-los, el 2017, d’especulació immobiliària. La sentència considera que les declaracions de Pin formen part de la llibertat d’expressió.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram