Dibuix del conte ‘Jo et cuidaré’. Foto: Teresa Herrero

Jo et cuidaré és el títol d’un conte que explica la història d’una nena que viu amb la seva família i que, de sobte, i sense entendre molt bé què està passant, li diuen que han de marxar de casa i que potser no hi podran tornar. És la història d’un desnonament explicada per a infants amb la voluntat d’acompanyar-los en el procés.

El conte l’ha publicat l’Ajuntament a través del Centre de Serveis Socials Raval Sud, l’ha escrit Anna Manso i l’ha il·lustrat Teresa Herrero. També ha comptat amb la participació de veïnes i veïns del barri.

La proposta neix d’una necessitat expressa de les famílies amb criatures afectades per desnonaments. Demanaven recursos per poder explicar als infants la pèrdua que suposa deixar la llar. Així, es va crear una comissió al barri amb la participació d’entitats i professionals per crear eines socioeducatives que ajudessin les famílies a afrontar aquesta situació.

El conte s’ha escrit amb la participació d’un grup de treball de 10 veïnes que han passat per una situació de desnonament i que han explicat les seves vivències. Ha estat amb tots aquests relats que Anna Manso ha construït l’argument de Jo et cuidaré.

La narració s’ha traduït al Bangla, l’urdú, l’àrab i el tagal i estarà disponible en format paper als serveis públics i entitats socials del barri, perquè els professionals puguin acompanyar a les famílies. També s’entregarà a diverses escoles del barri per tal de poder treballar-los amb tots els estudiants, i estarà disponible en versió digital.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram