El cas Raval, com es coneixen els fets de la mort de l’empresari Juan Andrés Benítez després de ser reduit pels Mossos, segueix incorporant nova informació en comptagotes. Després que els vuit agents imputats declaressin davant la jutgessa fa uns dies, la setmana passada se’n va imputar un novè.

Es tracta del mosso que va netejar la taca de sang que havia quedat al terra del carrer Aurora, on Benítez va ser reduit. Demà mateix l’agent declararà davant la jutgessa. A diferència dels altres 8 policies, no ha estat suspès per Interior, però si traslladat a una altra destinació.

Tots els agents implicats van negar davant la jutgessa haver colpejat al cap l’empresari però accepten cops de puny per reduir-lo. Alguns agents van apuntar que va ser el mateix Benítez qui es va donar cops de cap contra el terra. De moment, els agents hauran de comparèixer cada quinze dies als jutjats.

CAS CAZORLA

La setmana passada també van comparèixer davant del jutge els tres mossos imputats per presumptes maltractaments en la detenció del periodista Bertran Cazorla davant la comissaria de Ciutat Vella, on va estar 10 hores retingut el passat mes de juny. Els tres agents van negar qualsevol tipus d’agressió i van ratificar el que van indicar a l’atestat policial on relataven que havia estat el periodista qui els havia atacat i insultat.