Joan Subirats, Jaume Asens i Ada Colau. Foto: Guanyem

Ahir a la tarda es va presentar a l’Escola Collaso i Gil del carrer Sant Pau la “plataforma ciutadana” Guanyem Barcelona, que aspira a vehicular una candidatura “de confluència” per a les pròximes eleccions a l’Ajuntament de Barcelona.

Les cares visibles de Guanyem Barcelona durant la presentació van ser l’advocat Jaume Asens, el catedràtic de Ciència Política, Joan Subirats, i l’exportaveu de la PAH, Ada Colau. Tots tres van insistir en la idea que Guanyem Barcelona “no és un partit ni una nova marca electoral” i que a partir d’ara s’iniciarà un procés per recollir 30.000 firmes, de les quals 15.000 han de ser de ciutadans de Barcelona, per tirar endavant el projecte. Segons Ada Colau, si no s’aconseguissin, “ens replantejaríem les nostres hipòtesis i no tiraríem endavant la candidatura ciutadana”.

SENSE CANDIDAT
Colau va voler deixar clar que aquesta plataforma no és el seu “xiringuito· i que l’objectiu principal, tot i no tenir candidat una decisió que es prendrà més endavant–, és “guanyar les eleccions a l’Ajuntament però no per ocupar càrrecs, sinó per ocupar les institucions per obrirles, transformar-les i posar-les al servei de la gent”.