Barenblit agafa les regnes del MACBA. Foto: Ajuntament

El Consell General del Consorci del Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA) ha nomenat recentment Ferran Barenblit nou director del MACBA.

Segons el jurat que ha escollit Barenblit, el nou director del museu ha destacat per l’encert en la presentació d’un projecte “rigorós, precís i molt clar” en totes les àrees del museu, en particular en les de la seva col·lecció i exposicions. El jurat també ha valorat la seva visió de futur de les institucions culturals, així com el paper del MACBA dins el sistema de l’art contemporani català, barceloní i l’encaix en el barri del Raval. Al mateix temps també ha apreciat el seu “plantejament minuciós i alhora decidit” de l’ús dels nous espais del museu.

Els objectius de Barenblit seran la “responsabilitat de mirar al passat recent per construir present i futur”, la necessitat d’ “estimular el diàleg per contribuir a l’emancipació de la ciutadania i impulsar canvis positius a la societat” i esdevenir “una veu de primer ordre en l’art contemporani nacional i internacional”.