Dues agents, en el soterrani clandestí. Foto: Ajuntament

La Policia Nacional i la Guàrdia Urbana van detenir a finals de l’any passat, tot i que els fets s’han conegut ara, dos homes per presumptament obligar una altra persona a viure en un soterrani del Raval en condicions insalubres i a treballar-hi 18 hores cada dia. Se’ls acusa de tràfic d’éssers humans amb finalitats d’explotació laboral.

A través d’un comunicat, els dos cossos policials han explicat que el soterrani on la víctima estava obligada a viure i treballar “presentava unes condicions deficients i penoses, tant higièniques com sanitàries, sense llum natural ni ventilació”.

La víctima va poder ser rescatada després que ella mateixa interceptés uns agents de la Guàrdia Urbana que patrullaven pel Raval per alertar-los que la tenien tancada en un soterrani vivint i treballant en condicions precàries cuinant diferents productes que venia al carrer.

Posteriorment, la víctima va explicar que els detinguts contactaven amb persones del seu país oferint-los treballar en una cuina durant 12 hores al dia per un sou diari de 33 euros, allotjament i menjar inclosos. Les persones que responien a l’oferta, un cop arribaven a Barcelona, eren acompanyades per aquesta persona fins a la cuina clandestina on eren obligats a lliurar el passaport juntament amb el telèfon mòbil, i quedaven tancats en el soterrani amb clau, sense poder sortir.

Raval esclavisme

Les condicions de l’espai eren del tot insalubres. Foto: Ajuntament

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram