Hermitage

El projecte de l’Hermitage finalment va quedar descartat. Foto: Arxiu

Els promotors de l’Hermitage, segons va informar ahir el diari El País, tenen pensat reclamar a l’Ajuntament una indemnització de 141 milions d’euros pels danys i perjudicis que, segons ells, els ha causat no poder tirar endavant el projecte.

Després d’aquesta informació, la tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat, Janet Sanz, va negar categòricament que el consistori tingui cap acord firmat que l’obligui a indemnitzar l’Hermitage. Sanz també va dir que qui té un acord d’aquestes característiques firmat és el Port de Barcelona, que segons ella va avançar en el procés sense que hi hagués un conveni amb la ciutat. “Nosaltres ni vetem ni deixem de vetar, complim la legalitat urbanística”, va subratllar Sanz.

Collboni critica “la cultura del ‘no’”

Qui també s’ha pronunciat sobre el nou serial de l’Hermitage ha estat el primer tinent d’alcalde, el socialista Jaume Collboni. Segons Collboni, amb el cas de l’Hermitage estem davant d’un cas de “la cultura del ‘no’” i ha defensat que la ciutat “ha d’estar oberta a les iniciatives privades culturals” i que “no es pot permetre perdre oportunitats”. Un posicionament que, novament, fa evident la divisió envers aquest projecte de comuns i socialistes.

Pel que fa a la possible indemnització, el líder del PSC diu que “estem vivint l’inici de la judicialització que ja vam alertar reiterades vegades que podia passar”.