Illa

Salvador Illa guanya les eleccions a Ciutat Vella aquest 12M. Foto: Mariona Puig/ACN

L’àmplia victòria del PSC aquest 12M a les eleccions al Parlament també ha deixat un triomf molt còmode de Salvador Illa a Ciutat Vella, on ha recollit més del 30,8% dels vots. La segona posició, a molta distància, ha estat per Junts+ amb el 15,7% dels vots i la tercera per als comuns amb el 13,7% dels sufragis.

La gran derrota al districte ha estat la d’ERC, que de la mateixa manera que ha passat al conjunt del país, també aquí ha experimentat una forta davallada. La formació, que el 2021 va convertir-se en la segona força de Ciutat Vella, amb el 12% dels vots, ha passat a la quarta posició.

En una línia ben diferent de la dels republicans, el Partit Popular ha viscut una jornada dolça millorant substancialment els seus anteriors resultats. Així, els populars han obtingut el 9,1% dels vots i han quedat lluny de la resta de forces polítiques. Per la seva banda, la CUP ha assolit el 6,3% dels sufragis i Vox el 5,8%.

Finalment, Aliança Catalana, que ha obtingut dos escons al Parlament, a Ciutat Vella només ha recollit l’,8% dels vots. Ciutadans, el gran derrotat de la jornada, només ha estat votat per 148 persones.

El PSC s’imposa còmodament a Barcelona aquest 12M mentre ERC s’enfonsa
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram