Concentració desnonament barceloneta

Els manifestats congregats davant l’edifici del desnonament. Foto: Sindicat de l’Habitatge del Raval

Una parella de gent gran ha estat desnonada a la Barceloneta. Aquest divendres, els Mossos d’Esquadra han fet efectiva l’expulsió de dos veïns de l’immoble del passeig de Joan de Borbó, on vivien des de fa quatre dècades. Un grup de manifestants s’han concentrat a les portes de l’edifici per a intentar frenar el desnonament. L’acció, però, no ha aconseguit el seu objectiu i un dels activistes ha estat detingut per resistència a l’autoritat.

Les dues persones desnonades són Jesús i Conxi, amb una discapacitat del 75%. Tots dos compartien pis a la Barceloneta i pagaven un lloguer de renda antiga. El pis va canviar de mans el 2016 i pocs anys després el nou propietari va exigir als inquilins que abandonessin l’edifici. Després d’un procés judicial, els tribunals van donar la raó al propietari, que va argumentar que necessitava el pis perquè hi visqués el seu fill.

Des de primera hora del matí desenes de persones s’han situat a les portes de l’edifici per a frenar el desnonament. Els Mossos han traslladat a la zona nou furgonetes de la BRIMO i els agents han obligat als manifestants -en alguns casos per la força- a deixar lliure l’entrada perquè la comitiva del desnonament pogués fer fora la Conxi i el Jesús.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram