La campanya ciutadana ‘Reformem la Rambla’ va posar en marxa a mitjans d’octubre un comptador de més de nou metres a l’edifici del Cafè de l’Òpera, al balcó del número 74 de l’avinguda, per reivindicar la reforma que va aprovar l’Ajuntament el juny del 2016. El comptador anirà marcant cada dia el retard del projecte.

En la presentació de la campanya, es va recordar que la transformació de la Rambla acumula més de 1.600 dies de retard. “Si la Rambla no s’arregla, Barcelona tampoc”, va apuntar l’impulsor de la campanya, Enric Pantaleoni. La iniciativa també inclou lones per als balcons, més de 5.000 cartells que s’han enganxat pel carrer i una campanya digital per recollir signatures.

La campanya també té el suport d’Amics de la Rambla. L’expresident de l’entitat, Joan Oliveres, que va ser un dels impulsors del pla especial que va aprovar l’Ajuntament el 2016, va afirmar que “la campanya no busca la confrontació”. Amics de la Rambla, al mateix temps, van denunciar que no han tingut cap contacte amb l’Ajuntament “en els tres pitjors mesos dels últims anys”, fent referència a l’estat d’alarma.