Barcelona s’ha tenyit de vermell aquest 23J, en una jornada electoral amb un 67,4% de participació (6 punts menys que fa quatre anys). Amb el 92% escrutat, la llista del PSC, encapçalada per Meritxell Batet, ha estat la més votada a la ciutat en aquestes eleccions generals, amb el 33,3% de les paperetes. Aquest resultat suposa una millora de 13,4 punts respecte a la xifra que van aconseguir els socialistes en els comicis del 10 de novembre de 2019.

La segona força a la capital catalana ha estat Sumar, amb Aina Vidal al capdavant. Aquesta nova formació d’esquerres ha obtingut el 16,9% dels vots a la ciutat, superant el 15,6% d’En Comú Podem el 2019. En tercera posició, i a poca distància del partit de Yolanda Díaz, s’ha situat el PP. La llista liderada per Nacho Martín Blanco s’ha endut el 15,9% dels sufragis barcelonins, una xifra que representa un augment de més de 6 punts si la comparem amb els resultats de fa quatre anys.

A l’altra cara de la moneda hi ha ERC. La candidatura de Gabriel Rufián, que va guanyar les últimes eleccions generals a la ciutat, s’ha hagut de conformar amb la quarta posició aquest 23J. Els republicans han obtingut el 12,2% dels vots, gairebé 9 punts menys que el 2019. En la mateixa línia, Junts ha estat la cinquena opció dels electors de Barcelona, amb un 10,3% dels vots, amb una caiguda de més de 2 punts.

El sisè partit més votat a la capital ha estat Vox. La llista d’extrema dreta ha rebut el 5,8% dels vots barcelonins, augmentant mig punt respecte als darrers comicis generals. Finalment, la CUP ha patit una davallada de més de 4 punts i s’ha quedat amb un discret 2,6%, mentre que el PDeCAT n’ha obtingut un ínfim 1,2%.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram