El parc de la Barceloneta s’adequa per estar al servei dels veïns.

Durant el mes de desembre es van dur a terme els treballs de millora del Parc, una de les tres accions emmarcades en el Pla de Barris conjuntament amb l’arrenjament de les tres places del conjunt d’habitatges de la Maquinista i de la plaça del Llagut.

En el cas del Parc de la Barceloneta s’ha instal·lat una pista de bàsquet a la zona de l’antic dipòsit de gas, s’ha adequat un espai per a jugar a bitlles catalanes i s’han arreglat les taules de ping-pong. A més, l’àrea de gossos s’ha traslladat darrera de les edificacions properes al parc i s’ha incrementat el mobiliari urbà. Ara el parc compta amb 8 bancs amb reposabraços i papereres més.

Tot i els nombrosos canvis, el que té més rellevància és la millora de l’accessibilitat. S’han eliminat barreres arquitectòniques que impossibilitaven la circulació per l’espai i, també, s’han sanat els desnivells instal·lant bara-nes allà on és necessari.

A part de l’accés també ha estat important l’ampliació de l’àrea de jocs infantils. On fins ara hi havia una gran zona de jocs, actualment n’hi ha diverses, repartides al llarg del parc. Tot i ser àrees més petites, els infants poden jugar-hi de forma totalment segura. I és que totes aquestes zones de joc s’han pavimentat amb cautxú, un material segur per als més petits.