El nou passeig, en una imatge recent. Foto: Línia Ciutat Vella

Dissabte 26 de gener. Les 12 del migdia. Centenars de persones, barcelonins i turistes, passegen pel nou passeig del Trencaones. Des de la seva inauguració a mitjans de desembre, aquest passeig de 400 metres de llarg s’ha convertit en un nou punt de referència de la Barceloneta.

Des de caminants, fins a esportistes, passant per aficionats a la fotografia. Gent gran, joves… El nou Trencaones comença a la plaça de la Rosa dels Vents –al costat de l’hotel W-, que s’ha ampliat, i va en direcció a la terminal dels creuers, lloc on hi ha el trencaones vell, que a mitjans del segle XX era un dels llocs més populars de la ciutat. Des de fa anys i, especialment amb el creixement de l’arribada de creuers de l’última dècada, la gent hi va deixar d’anar. Al final del passeig la gent també pot gaudir d’un mirador que ofereix, igual que tot el passeig, una panoràmica espectacular.

El nou espai, en el seu conjunt, destaca pel seu disseny sobri. No hi ha bancs, ni zones verdes, ni ombres. Segurament això no acabarà d’agradar a alguns passejants però la seva proximitat al mar ­–vent, temporals…– va desaconsellar la col·locació de gaires elements.

NOVA BOCANA NORD
El nou passeig del Trencaones, que s’ha pogut fer després d’un acord entre el Port de Barcelona i l’Ajuntament, forma part del projecte de la Nova Bocana Nord, que també contempla el museu Hermitage. De moment, però, no està aprovat a l’espera del vistiplau municipal.