Màrius Serra, un dels protagonistes de l’oferta cultural d’aquesta setmana. Foto: Pau Cortina / ACN

La pandèmia del coronavirus ha trencat els esquemes de tothom. En aquesta línia, el món de la cultura no és diferent i d’ençà del confinament s’ha mirat de reinventar. Les pèrdues econòmiques seran molts grans però el sector no s’ha resignat i ha seguit organitzant activitats. En aquest escenari, la tecnologia i les xarxes socials s’han convertit en imprescindible per tal de mantenir el contacte amb el públic.

Així doncs, les últimes setmanes han estat farcides de propostes culturals online. Per posar un exemple podem mirar l’agenda que aquest passat dimarts hi havia programada. Alguns dels protagonistes més destacats van ser els periodistes i escriptors Màrius Serra i Jordi Nopca. Serra va llegir per Instagram l’últim text que va escriure sobre el seu fill Llullu, mentre que Nopca va presentar ‘La teva ombra’, Primer Premi Prova de Novel·la. A Instagram també van ser protagonistes les escriptores Montse Barderi i Gemma Lienas, que van parlar de l’ofici d’escriure.

Un altre exemple de l’amplitud de l’agenda cultural de la setmana és el cas de la sala de teatre català contemporani Flyhard, que fa pocs dies va publicar al seu web tres espectacles nous: ‘Sunday morning’, de Carol López; ‘Caixes’, de Marc Artigau i Montse Rodríguez i ‘Lifespoiler’, de Marc Angelet i Alejo Levis. Es poden veure fins aquest diumenge.

NEIX EL MUSEU DEL CORONAVIRUS
D’altra banda, una de les grans novetats d’aquests dies ha estat el naixement del Covid Art Museum, la primera galeria virtual sobre el coronavirus. Es tracta d’una iniciativa de tres creatius publicitaris de la ciutat –Emma Calvo, Irene Llorca i José Guerrero– que han impulsat a Instagram una galeria virtual per mostrar totes les creacions que la quarantena està inspirant. En declaracions a l’ACN, Calvo ha afirmat que “l’art és una bona manera d’expressar els sentiments i és important saber com s’està sentint la gent en aquest moment i com ho està expressant”.

El Covid Art Museum rep una cinquantena de propostes diàries d’arreu del món, al mateix temps que els seus tres responsables en van a buscar d’altres artistes internacionals que consideren interessants per al museu. “Hi ha gent que ho enfoca molt positivament, d’altres tenen una visió més catastròfica. Però dos artistes de dos llocs molt diferents del món poden coincidir en una mirada”, conclou Calvo.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram