El Corte Inglés, obligat a refinançar el seu deute amb els bancs

Segons informacions publicades a Economía Digital, la cadena comercial El Corte Inglés va admetre el passat dia 20 que té problemes financers. Concretament, l’empresa presidida per Isidoro Álvarez necessita 5.474 milions d’euros per restituir la seva liquiditat. El Corte Inglés pateix de forma severa la caiguda de vendes com a conseqüència del baix consum.
En aquest context, els sis principals bancs espanyols han decidit recolzar al líder dels hipermercats a Espanya, però sota unes condicions. Per a la negociació d’una solució, els bancs exigeixen als accionistes que renunciïn al dividend anual i que hipotequin diversos edificis per poder millorar les seves garanties.
Per contra, el britànic Barclays, amb qui El Corte Inglés mantenia una línia de crèdit de 100 milions d’euros que vencia el passat dissabte, s’ha negat a renovar els crèdits amb la cadena comercial, segons la mateixa font publicada per Economía Digital.

PROBLEMES DE TRESORERIA
El Corte Inglés ha obtingut una injecció de liquiditat com una primera mostra de recolzament d’aquests sis bancs espanyols. A més, han subscrit un acord pel qual es comprometen a renovar el venciment de totes les pòlisses de crèdit, mentre duri la negociació del global del deute.
El compromís dels bancs és reduir la pressió de l’endeutament a curt termini per facilitar la resolució del problema de tresoreria.
Amb aquesta actuació, El Corte Inglés espera acudir als mercats a titularitzar (revendre) els drets de crèdit que posseeix la Financera El Corte Inglés. La direcció del grup aspira a aconseguir entre 550 i 650 milions d’euros en una emissió de títols amb venciment a dos anys.