La Festa Major també ha tingut el seu costat reivindicatiu. Foto: Facebook

Els tres barris del Casc Antic, Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera, estan de Festa Major fins dimarts que ve. Des del passat dia 19 els seus carrers i les seves places han acollit i acolliran un total de 80 activitats amb la participació de més de 40 entitats, col·lectius i administracions.

El tret de sortida de la Festa Major es va produir el passat dia 19 a la plaça Comercial amb el pregó de Maria Assumpció Vilà, la Síndica de Greuges de la ciutat, que va donar pas al sopar de germanor i al ball de Festa Major. Fins avui alguns dels actes més destacats han estat la cercavila, diferents concerts, teatre, la recollida de la flama del Canigó, la festa dels animals o la projecció dels ‘Documents a la fresca’. Per avui hi ha programats, entre d’altres, la festa al carrer oberta al barri, un taller intergeneracional de dansa, la tarda de jocs al carrer, la ruta històrica al Quarter de Sant Pere o la marató musical.

Des de la Coordinadora de la Festa Major del Casc Antic han volgut reivindicar en el seu missatge de benvinguda que “si la festa popular del Casc Antic continua més viva que mai és perquè, malgrat els diferents problemes que patim com a barri, continuem fent vida de barri i sortint al carrer recuperant així l’espai públic pels veïns i veïnes”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram