El Banc dels Aliments de Barcelona no para de distribuir menjar per als més vulnerables. Foto: ACN

El Banc dels Aliments de Barcelona ha distribuït prop de 900.000 quilos de menjar des de l’inici de l’estat d’alarma a través de diferents programes, segons ha anunciat l’entitat en un comunicat. Tal com recull l’ACN, el Banc atenia més de 113.000 persones abans de la crisi, però les peticions d’ajuda alimentària “no paren d’augmentar dia a dia”. En concret, el programa Serma de fruita i verdura ha repartit 166.000 quilos. La Xarxa Fred, 77.000. El programa Mercabarna, 59.000. El programa UE, 415.000. I el programa de producte sec, 173.000. En paral·lel, l’entitat subratlla que també han augmentat les donacions, tant d’aliments com de diners, per poder abastir el magatzem central de la Zona Franca.

D’altra banda, el Banc dels Aliments explica que la crisi ha comportat reorganitzar l’entitat. Bona part del voluntariat estable treballa des de casa, mentre que s’han incorporat noves persones per fer tasques de magatzem i donar relleu a les més veteranes. També s’han contractat dos nous operaris per agilitzar l’entrada i sortida dels aliments. S’han incorporat noves entitats receptores i s’han posat en marxa nous programes de repartiment, com per exemple la distribució d’àpats cuinats.

És el cas de la col·laboració engegada amb la fundació del chef José Andrés, World Central Kitchen, que a través del cuiner català Carles Tejedor prepara menús complets amb alguns aliments provinents del Banc, i en coordinació amb l’Ajuntament de Barcelona es distribueixen a diferents menjadors socials de la ciutat.

Una altra iniciativa és Food for Good Barcelona, que en col·laboració amb Arrels reparteix menjar cuinat a comunitats d’ajuda a persones sense llar com Sant Egidi. Formació i Treball, el càtering d’inserció sociolaboral impulsat per Càritas, també és una de les empreses que reben aquests dies productes del Banc dels Aliments de Barcelona per preparar plats d’ajuda a persones que ho necessiten.

Finalment, pel que fa als productes adquirits des del 14 de març, s’han aconseguit 75.000 quilos de patates, 22.500 de pollastre, 32.600 ous i 90.000 litres de llet.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram