La pandèmia ha fet créixer la gent que vol marxar de Barcelona. Foto: Arxiu

L’Enquesta de Serveis Municipals que l’Ajuntament ha fet pública avui mostra una dada força impactant: el 30% dels barcelonins assegura que marxaria a viure fora de la ciutat pels efectes de la pandèmia del coronavirus. De fet, aquí cal afegir-hi que l’indicador de l’enquesta que mostra la satisfacció de viure a Barcelona registra la pitjor nota d’ençà que el 1995 es va començar a preguntar sobre aquest tema, amb un 7,3.

El 2017, per exemple, el percentatge de ciutadans que deien que marxarien de la ciutat era del 15%, cosa que vol dir que actualment la xifra s’ha doblat. El motiu de la gent que vol marxar té a veure la combinació de l’actual model de ciutat amb el confinament i les restriccions de la mobilitat que ha implicat la pandèmia.

LA INSEGURETAT, PRINCIPAL PROBLEMA
D’altra banda, un any més la inseguretat apareix com el principal problema de la ciutat, segons els enquestats. Ho creuen així gairebé el 18% de les persones a qui s’ha fet l’enquesta. El segon problema és l’habitatge (7,6%) i el tercer, amb un 7,5%, l’esclat de la pandèmia. Pel que fa a l’evolució de la ciutat, un 60% considera que en el darrer any ha empitjorat però, tot i això, hi ha optimisme i un 54% dels entrevistats creuen que la situació millorarà.