Macba

L’ampliació del Macba arrossega polèmica. Foto: ACN

La Xarxa Veïnal del Raval ha denunciat “manca de transparència” en el finançament del projecte d’ampliació del MACBA a la plaça dels Àngels. L’entitat considera que no s’han aclarit els milions d’euros públics que haurà d’aportar cada administració pública, ni tampoc de quins pressupostos sortiran. A més, mostren la seva preocupació per si aquests fons poder ser “restats” d’altres necessitats de la ciutat. “Reclamem que es doni prioritat a altres equipaments que ens manquen al barri”, han exigit.

En paral·lel, la Xarxa Veïnal del Raval ha tornat a denunciar que el projecte suposarà “una pèrdua de 1.000 metres quadrats d’espai públic” i lamenta que l’Ajuntament no hagi contemplat la proposta de remodelació de la plaça votada pels veïns a través dels pressupostos participatius, que apostava per incorporar àrees de joc per a infants i espais verds. Al mateix temps, alerten de nou de la manca d’equipament que té, des del seu punt de vista, el Raval, i “l’abús desproporcionat d’espai” que s’està concedint a equipaments “destinats al turisme global”, com és, segons consideren, el cas del MACBA.

Per últim, aquest grup de veïns també diuen que no els sembla suficient que l’Ajuntament hagi ofert l’ús del terrat d’aquesta nova construcció, perquè queda sotmès “a un horari i un accés controlat”.

Nou CAP Raval Nord

D’altra banda, segons ha informat la Generalitat, ja han sortit a licitació les obres per a construir el nou CAP Raval Nord, que estarà situat al número 4 del carrer Montalegre, a la Capella de la Misericòrdia. La licitació també preveu la prospecció arqueològica. La construcció del nou ambulatori tindrà un cost estimat d’11,2 milions d’euros i el nou edifici comptarà amb sis plantes i tindrà una superfície de 2.500 metres quadrats. La primera fase de l’execució de les obres té un valor estimat de 5 milions d’euros i el termini per a presentar les ofertes a la licitació oberta per Infraestructures de Catalunya s’acaba el pròxim dia 3 d’abril.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram