L’edifici de Banys Vells número18 ja ha estat desallotjat

El llarg expedient de desperfectes i problemàtiques dels pisos en mal estat han sentenciat el futur de la finca número 18 del carrer Banys Vells que ha estat declarada inhabitable.

L’Ajuntament ha pres aquesta decisió després de diversos informes de les companyies de subministraments, de l’Agència de Salut Pública i de l’Oficina d’Habitatge de Ciutat Vella que apuntaven en aquesta mateixa línia.

L’edifici, situat al barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera, ha estat desallotjat aquesta setmana per la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra, després que així ho autoritzés un jutge. En total, els agents van desallotjar 11 habitatges que estaven essent ocupades de forma il·legal per 30 persones.

La regidora de Ciutat Vella, Mercè Homs, va explicar que “els desallotjats van acceptar els tres dies d’allotjament en serveis socials que el consistori ofereix habitualment en aquests casos”.

CONCURS DE CREDITORS

Es dóna la circumstància que la finca es troba actualment immersa en un procés de concurs de creditors per això, abans de tornar els pisos, s’haurà de trobar un nou propietari que assumeixi els costos de les reformes necessàries per fer-lo habitable novament. Mentrestant, la finca quedarà tancada i tapiada.

DESPERFECTES

Entre els problemes que s’han vist en les inspeccions es troben una instal·lació elèctrica manipulada per captar llum de forma fraudulenta o el mal estat dels sistemes de sanejament que tenen filtracions d’aigües residuals.