Cadires amb estètica LGTBI calcinades. Foto: Twitter (@TransFuria)

Ahir al matí va aparèixer cremada la terrassa del pub LGTBI Madame Jasmine, segons s’ha vist en imatges que han circulat per les xarxes socials. El pub està situat a la rambla del Raval, on es concentren nombrosos bars, restaurants i altres terrasses. En el cas del Madame Jasmine, les cadires de la terrassa són dels colors de la bandera LGTBI.

Davant d’aquests fets, l’Observatori Contra l’Homofòbia (OCH) ha explicat en una roda de premsa que els responsables de l’establiment han presentat una denúncia als Mossos d’Esquadra. Tot i això, des de l’OCH han reconegut que, de moment, falta informació per catalogar l’incendi d’un cas LGTBIfòbia. “El Madame Jasmín ha patit un atac, però com que no queda clar que hi hagi una possible motivació d’odi, esperarem que la investigació policial ens doni més dades”, ha afirmat el president de l’entitat, Eugeni Rodríguez.

Paral·lelament, Rodríguez ha recordat que l’augment de la LGTBfòbia “és un fet absolutament contrastat”. “Avui dia portem més de 145 incidències a Catalunya i unes 60 a Barcelona. La comparativa amb relació al 2020 dona una pujada del 40%”, ha lamentat.

Solidaritat amb el pub

Per la seva banda, la plataforma LGTBI Furia Trans ha mostrat a través de Twitter el seu suport a l’establiment atacat. “Tota la nostra solidaritat amb les companyes del bar LGTBI+ Madame Jasmine de Barcelona. Ens mantenim a l’espera de saber si l’atac amb foc a la seva terrassa ha estat un acte de LGTBIfòbia”, han assenyalat des del moviment. Aquest no és l’únic succés recent relacionat amb la comunitat LGTBI. Ahir els Mossos d’Esquadra van detenir tres homes, dos d’ells majors d’edat i un altre menor, per l’agressió homòfoba grupal contra dues parelles del passat 29 de maig a la platja de Somorrostro. Els agressors van insultar, escopir i colpejar les víctimes. A una d’elles, fins i tot li van propinar una puntada a la mandíbula que la va deixar inconscient.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram