Foto de família de l’equip de l’Ajuntament amb els Amics de la Rambla. Foto: Ajuntament

L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, va visitar ahir dimecres Ciutat Vella per trobar-se amb els Amics de la Rambla i explicar-los el seu pla per al passeig i per al districte. Ho va fer acompanyat del tercer tinent d’alcaldia i regidor de Ciutat Vella, Albert Batlle, la regidora de Comerç, Restauració i Mercats, Rosa Alarcón, el comissionat del Pacte per Ciutat Vella, Ivan Pera, i el gerent del Districte, Félix Ortega.

Collboni va reafirmar el seu compromís amb l’escurçament de les obres de remodelació, una obra que va considerar com la més important de la ciutat i també la més delicada per la necessitat de “mantenir l’ànima de la Rambla”. “Vull que aquest sigui el mandat de transformació de la Rambla. La defensarem des del punt de vista ciutadà, comercial, cultural i de l’habitatge”, va destacar.

L’alcalde, acompanyat d’Albert Batlle i Félix Ortega, saluden a Fermín Villar, president d’Amics de la Rambla. Foto: Ajuntament

Pacte per Ciutat Vella

Segons va explicar Collboni, el Pacte per Ciutat Vella serà l’eina que transformarà i revitalitzarà la Rambla, i també el barri mitjançant un pla integrador que ajudarà a promoure i millorar el centre de la ciutat i a retornar la centralitat de la vida ciutadana i de l’activitat econòmica. A més, Batlle va anunciar que es milloraran aspectes com la videovigilància, per atendre les demandes del veïnat.

Per altra banda, la regidora de Comerç, Restauració i Mercats, Rosa Alarcón, es va comprometre a treballar per aconseguir la recuperació de l’esperit comercial i innovador que sempre ha tingut la Rambla i en la millora de la diversitat comercial.

Durant la trobada, i a petició dels Amics de la Rambla, també es van abordar temes de seguretat, mobilitat, habitatge, neteja i col·laboració publicoprivada a La Rambla i el seu entorn. La reunió va acabar amb el compromís de les dues parts de treballar plegats per la millora del passeig, de Ciutat Vella i de Barcelona.