Jaume Collboni

Collboni defensa el paper de l’Ajuntament per acabar amb els bicitaxis. Foto: Aina Martí/ACN

El ple de l’Ajuntament va instar divendres la Generalitat a prohibir els anomenats bicitaxis. A proposta del PSC, tots els partits hi van votar a favor excepte Junts per Catalunya, que es va abstenir.

El primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, va precisar que no vol prohibir el vehicle, regulat a l’ordenança municipal de circulació, sinó l’activitat econòmica que fan les persones que ofereixen un servei de transport de turistes sense tenir llicència d’activitat econòmica. Collboni es va mostrar contundent i va afirmar que “Barcelona no és Bombai”. “Són serveis de turisme lligats a la il·legalitat i la precarietat. No han de formar part de l’oferta turística de Barcelona”, va afegir.

Per la seva banda, grups de l’oposició li van retreure al govern municipal que té competències per fer més en la lluita contra aquests vehicles, mentre que el primer tinent d’alcalde va precisar que la Guàrdia Urbana ha posat 1.400 denúncies en l’últim any a persones que oferien serveis irregulars de ‘bicitaxi’ i va confiscar 1.000 vehicles d’aquest tipus. Collboni també va assegurar que el Govern ha rebutjat aprovar la prohibició d’aquests polèmics vehicles en dues ocasions: el juny de l’any passat i el gener d’enguany.