Foto: Línia

El primer tinent d’alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, ha assegurat en un article d’opinió en aquesta publicació que “una de les principals preocupacions de l’Ajuntament és actuar a tota la ciutat, allà on calgui, en benefici de tothom” en aquests dies complicats. “No permetrem que ningú es quedi enrere en aquesta crisi”, assegura el socialista.

Collboni cita alguns exemples en el seu article, com els pavellons i hotels que han habilitat per disposar de més llits sanitaris i “contribuir a intentar evitar situacions de col·lapse als hospitals de la ciutat” o l’actuació que estan duent a terme a les residències, “que són competència de la Generalitat, traslladant persones grans cap a hotels i pisos que s’han habilitat especialment”. El primer tinent d’alcaldia també destaca l’espai per acollir persones sense llar que s’ha fet en un dels pavellons del recinte de Montjuïc. Un espai, cal recordar, que ha estat criticat per entitats com la Fundació Arrels pels problemes que pot comportar.

Per altra banda, Collboni destaca que durant tot el període d’alarma ajornaran impostos, prorrogaran dates de pagament i no cobraran les quotes de les escoles bressol, de les escoles de música o dels centres esportius municipals. “A les empreses també els deixarem de cobrar la part que correspongui d’algunes taxes, com la de residus comercials i la de terrasses”, afegeix. Tot plegat forma part d’un primer paquet de mesures econòmiques “per ajudar en aquests moments de dificultat col·lectius com les famílies, les persones treballadores o els autònoms”, el qual també ha rebut crítiques per “insuficient”.