Ada Colau aquest 28M. Foto: Blanca Blay/ACN

Cada districte és un món, i cada món té les seves preferències polítiques. En el cas de Ciutat Vella, la guanyadora clara de les eleccions municipals d’aquest 28 de maig ha estat Ada Colau. Els comuns han obtingut el 28,34% dels vots en aquest districte, en una nit en la qual han estat superats per Xavier Trias en els resultats globals de la ciutat.

La segona força que ha rebut més suports dels veïns i veïnes de Ciutat Vella ha estat el PSC de Jaume Collboni, amb el 20,98% dels vots. Trias per Barcelona ha estat la tercera opció al districte amb un 16,21%, seguit d’Ernest Maragall, el candidat d’ERC, que ha aconseguit l’11,56% de les paperetes.

A la cua hi ha el PP (6,25%), Vox (4,87%), la CUP (4,16%) i Valents (1,57%). Ciutadans no ha arribat ni a l’1% i fins i tot ha estat superat pel PACMA i Barcelona Ets Tu.

Trias guanya les eleccions

La nit electoral que ha viscut la capital catalana ha estat d’infart. En alguns moments el PSC ha pensat que seria la primera força, però quan s’havien escrutat el 70% dels vots, Trias per Barcelona ha pres la primera posició per no deixar-la anar fins al final. D’aquesta manera, Trias ha obtingut 11 regidors i la candidatura de Jaume Collboni n’ha sumat 10, mentre que els comuns s’han quedat amb 9 regidors.

Els resultats de les eleccions municipals de Barcelona amb el 96,02% escrutat. Infografia: Línia