La protesta va arribar fins a la plaça Sant Jaume. Foto: Línia Ciutat Vella

Al voltant de 300 persones es van manifestar dissabte per exigir que l’Ajuntament garanteixi el futur del Gimnàs Social Sant Pau i per mostrar el seu rebuig al desallotjament de l’espai, previst per al 20 de gener. Cal recordar que el maig del 2018 el consistori es va comprometre a comprar la finca per fer-hi pisos públics i blindar l’equipament.

La protesta va arrencar a les 12 del migdia des del mateix gimnàs i va tenir forma de cadena humana fins a l’Ajuntament. La cadena es va acabar convertint també en una marxa de protesta. Mentre es dirigien a Sant Jaume, els manifestants van cridar diferents consignes, com ara “Salvem el Sant Pau” o “El Sant Pau no es ven, el Sant Pau es defensa”.

Tot i que la jornada va començar amb una mica de fredor a causa del fort vent, a mesura que van anar passant els minuts la gent es va animar. “El Sant Pau continua viu perquè molta gent s’estima el projecte, el barri i la ciutat; tota aquesta gent ens sosté. Avui més que mai continuem sent la casa de tots”, van afirmar des d’aquest gimnàs que fa anys que tira endavant una tasca social. De fet, després de la protesta era fàcil veure la importància del gimnàs si es passava per davant de les instal·lacions, on ja hi havia una desena de persones fent cua per entrar-hi.

CRÍTIQUES ALS COMUNS
Dos dies després de la manifestació, des del gimnàs van acusar Barcelona en Comú de fer circular “informacions que no són certes” a través dels canals interns del partit, on es defensava la gestió feta des de la formació per salvar l’espai. Des del Sant Pau neguen haver rebut una subvenció de 200.000 euros i especifiquen que en quatre anys han cobrat “una subvenció de 4.100 euros i un contracte de 12.000 euros per dos projectes puntuals”. Els 182.000 euros restants, detallen, són els costos de tota la gent que el consistori ha derivat al gimnàs, i recorden que la Generalitat és l’única administració que hi ha posat diners a fons perdut.