Un comerç del Raval, sense llum. Foto: Acció Riera Baixa

L’Associació de Veïns de la Barceloneta ha posat en marxa una recollida de firmes per fer visible el malestar que hi ha al barri pels talls de llum intermitents que fa dies que alguns veïns pateixen. L’entitat també es planteja presentar una denúncia col·lectiva contra Endesa, a qui acusa de no fer un manteniment adequat a la xarxa elèctrica del barri.

L’entitat veïnal recorda que fa mesos que està demanant una solució per aquest problema i lamenta que les peticions fetes al Districte i l’Ajuntament no han servit. El consistori, per la seva banda, s’ha mostrat molt crític amb Endesa els darrers dies i està previst que la setmana que ve les dues parts es reuneixin per parlar del problema.

Qui també pateix el problema, i des de fa molts més dies, és el barri del Raval. Allà els talls de llum van començar l’11 de novembre per una avaria en una fuita d’aigües fecals. La reparació d’aquesta avaria la va assumir el Districte, però els problemes a la xarxa elèctrica del barri no es van acabar aquí. Amb el temporal de fred i pluges els talls, que passen des de fa temps, van augmentar i les queixes veïnals, com ara les de l’associació Acció Riera Baixa, es van fer visibles. Qui també està patint la situació són alguns comerciants.