Concentració a la Barceloneta la setmana passada per evitar un desnonament. Foto: Twitter (@shcascantic)

La xifra fins i tot espanta. Ciutat Vella viu uns dies molt complicats pel que fa als desnonaments. La setmana passada n’hi havia 11 de programats, aquesta setmana 11 més i la que ve n’hi ha 21 de previstos.

Una part important dels que s’havien d’haver executat finalment han estat suspesos, però el regidor Jordi Rabassa ja ha demanat que se suspenguin tots. En una entrevista a betevé, Rabassa assegurava dilluns que n’hi ha “molts de pendents que afecten persones grans i vulnerables. El govern de l’Estat ha de ser més agosarat i suspendre’ls tots”. Rabassa també va assegurar que la legislació actual “protegeix el dret a la propietat per sobre del dret a l’habitatge”.

Ahir, precisament, es va suspendre un dels que podien ser més problemàtics. Es tracta del que afectava una veïna del Gòtic, l’Amparo, que té 72 anys i una discapacitat del 65%. L’ajornament es mantindrà fins que s’acabi l’estat d’alarma per la crisi sanitària. Des de la plataforma Resistim el Gòtic han demanat que se suspengui definitivament. L’entitat veïnal recorda que “fa anys que cada dia hi ha desnonaments” i lamenta que, tot i el decret que els suspèn mentre duri l’estat d’alarma, n’hi segueix havent.