Batlle, durant una compareixença. Foto: Blanca Blay / ACN

El tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, va admetre el passat 17 de juny que en alguns punts del districte la situació social i d’inseguretat és preocupant. “Hi ha carrers de Ciutat Vella on tenim un problema, i un problema greu”, va afirmar Batlle durant la seva compareixença a la Comissió de Presidència, feta a petició de Junts per Catalunya.

Al llarg de la seva intervenció, Batlle va deixar clar que “no hi ha miracles” per solucionar la situació i va remarcar que fan falta “actuacions de fons en polítiques socials, d’urbanisme i habitatge”. En paral·lel, va explicar que el dia abans s’havia reunit amb el fiscal en cap de Catalunya, Francisco Bañeres, a qui va instar a fer una visita conjunta pels carrers del districte per veure i parlar de les “problemàtiques socials”. De fet, cal recordar que a mitjans de febrer el responsable de Prevenció i Seguretat del consistori va afirmar que el problema dels narcopisos estava “enquistat”.

Per la seva banda, des d’Acció Raval tornen a remarcar la importància de resoldre els problemes de l’habitatge al barri com a pas fonamental per acabar amb els narcopisos i d’apostar per unes polítiques socials ambicioses. A banda, des de l’entitat ja alertaven fa unes setmanes que el problema amb les drogues s’ha traslladat ara als carrers i que la situació dels narcopisos és millor que fa uns anys.