Barcelona serà la seu el pròxim mes de maig de les Jornades del Comerç Urbà, una trobada de botiguers de diversos països europeus que organitza la Federació d’Associació de Comerciants europeus Vitrines d’Europe.

“Esdeveniments com aquest sempre són bons, perquè es posen en comú totes les actituds comercials que hi ha a Europa”, explica Vicenç Gasca, president de la Fundació Barcelona Comerç, en declaracions a Línia Ciutat Vella. És la segona vegada que la ciutat celebra aquesta trobada de comerciants i els beneficis per a la ciutat “són nombrosos”, ja que aquesta “rep l’experiència d’altres iniciatives comercials que s’estan duent a terme a la resta del continent”, afirma Gasca.

Aquesta trobada és la més important a nivell de petit comerç urbà de tot Europa, i per tercera vegada se celebrarà a la capital catalana, la qual rebrà més de 400 representants d’associacions d’aquest sector que compartiran experiències i debatran temes relacionats amb l’evolució del comerç, dels horaris, del transport o de l’urbanisme. I tot això sense oblidar la valorització de les pimes, la promoció de l’associacionisme o el lligam que cal establir entre comerç, cultura, lleure i turisme per revitalitzar les ciutats europees.

REVITALITZACIÓ DEL COMERÇ

L’anunci de l’elecció de Barcelona com a seu de la trobada de comerciants es va fer el passat dilluns 9 de setembre a l’Ajuntament de la mà de Salvador Albuixech, on se celebrava la reunió periòdica del Consell d’Administració Vitrines d’Europe.

Segons Albuixech, que a més de Secretari General de la Federació Vitrines d’Europe és vicepresident de la Fundació Barcelona Comerç, “la celebració de les Jornades el 2014 a la nostra ciutat ha de servir perquè en moments com l’actual treballem plegats en projectes i aconseguim la revitalització del comerç urbà”.

Albuixech també va destacar que amb iniciatives com aquestes Jornades de Comerç Urbà es farà “el pas necessari en el camí d’aconseguir que aquesta Europa sigui cada vegada més l’Europa dels ciutadans, l’Europa de les persones”.

En aquesta reunió a Barcelona es van preparar les jornades d’enguany, que tindran lloc a Brussel·les. En el transcurs del matí els consellers van saludar el regidor de Comerç, Raimond Blasi, a qui van informar sobre les Jornades de Brussel·les i de les del pròxim any a Barcelona. Els representants de les federacions voten les ciutats candidates, després que aquestes presentin la candidatura corresponent.

La Fundació Barcelona Comerç acull aquesta elecció amb il·lusió: “com a mínim serà una visió general de com està funcionant el comerç urbà i de proximitat als països que formen part del Vitrines”, afirma optimistament Gasca.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram