Imatge d’una de les discoteques que hi ha al Front Marítim. Foto: Arxiu

L’Associació de Veïns de la Barceloneta ha criticat amb contundència la decisió del govern espanyol de subhastar els locals d’oci nocturn del front marítim. La setmana passada es va conèixer que l’Estat posarà a la venda els locals situats entre l’Hotel Arts i l’Hospital del Mar, on hi ha un total de vuit restaurants i clubs de nit.

La notícia arriba després que l’Ajuntament anunciés l’any passat la seva intenció de transformar la zona per eliminar el monocultiu existent dedicat a l’oci nocturn, tot i que molts dels negocis també funcionen com a restaurants durant el dia. El consistori veia la caducitat de les concessions d’aquests establiments com l’oportunitat perquè els locals passessin a tenir una funció molt diferent, entre les quals hi havia la de la creació d’un nou edifici per al Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC). Les promeses del govern municipal, però, han quedat en paper mullat.

Ara els veïns se senten enganyats i asseguren que “és inacceptable que el govern espanyol posi els locals a la venda per desenvolupar una activitat que clarament té una repercussió molt negativa per als barris de la Barceloneta i la Vila Olímpica”. Recorden que el maig de l’any passat ja van presentar una queixa a la delegació del govern espanyol a Barcelona per denunciar les molèsties que produeix “la concentració d’oci, totalment desmesurada” en aquest tram del front marítim.

D’altra banda, els empresaris propietaris d’aquests negocis, van enviar una carta a l’alcaldessa Colau per defensar que la ciutat necessita espai com aquest i que els problemes d’incivisme que sovint hi ha a la zona es deuen a la manca de vigilància policial.