Diverses persones demanant aquest matí la dimissió del regidor Albert Batlle. Foto: @LaTancadaRaval

Els integrants de La Tancada del Raval, que ocupen part de l’edifici de l’antiga Escola Massana des del 2018, han evitat aquest dilluns un desnonament. El nou intent de fer-los fora d’aquest espai situat a la plaça de la Gardunya estava programat a les deu del matí. Així, des de molt abans, diverses persones s’han concentrat davant l’edifici per evitar el desallotjament. Cal recordar que en aquest immoble, propietat de l’Ajuntament, hi viuen més de trenta migrants.

Per protestar contra l’intent de desnonament, s’han acostat fins a l’Escola Massana membres del Sindicat d’Habitatge del Raval i altres veïns del barri. Diversos manifestants han desplegat una pancarta amb un missatge contundent contra el regidor de Ciutat Vella, Albert Batlle. “Sheriff Batlle, dimissió”, es podia llegir en la pancarta.

Des de La Tancada han lamentat a través de les xarxes socials que Batlle vulgui, segons ells, “deixar 35 persones vulnerables al carrer sense cap alternativa”.

“Ho tornaran a intentar”

Des del Sindicat d’Habitatge del Raval, a més d’assenyalar Batlle, també han posat el focus en l’alcalde Jaume Collboni. De fet, han atacat el PSC en general. Després que el desallotjament quedés aturat, ha esclatat l’eufòria, però han deixat clar que això no acaba aquí. “Batlle i Collboni ho han intentat, i ho tornaran a intentar”, han advertit des d’aquesta entitat del barri.

Després dels fets d’aquest dilluns al matí, el futur de La Tancada continua penjant d’un fil. Des del passat mes de setembre, se sap que aquest espai ocupat des de fa cinc anys pot tenir els dies comptats. El 23 d’octubre, finalment, el consistori va dir als integrants que tenien deu dies per abandonar l’edifici, un termini que no van complir. Els membres de La Tancada asseguren que no tenen alternativa residencial i estan disposats a quedar-se a l’antiga Massana.