Imatge d’un operatiu policial per tancar un narcopís al Raval. Foto: Guàrdia Urbana

La plataforma veïnal Acció Raval ha denunciat que el barri està patint des de fa setmanes un augment de la quantitat de narcopisos. A través d’un comunicat, l’entitat alerta que actualment hi ha 27 pisos des d’on es trafica amb drogues, una xifra que suposa un augment destacat si es compara amb els nou que hi havia en funcionament a principis d’any i els cinc que van quedar durant el confinament.

Acció Raval també ha estat capaç de saber qui és la propietat de 13 d’aquests 27 narcopisos. Vuit són de bancs, tres són o estan gestionats per la Generalitat o l’Ajuntament i dos pertanyen a particulars. Dels 14 restants l’entitat segueix mirant d’esbrinar-ne la titularitat.

Tot plegat ha portat aquesta entitat veïnal del Raval a insistir que “la proporció entre els tipus de propietaris no és gaire diferent de la d’anys anteriors”, cosa que els porta a assegurar que “el problema de l’habitatge buit és un fidel aliat de les màfies i la deixadesa dels propietaris contribueix a la nostra inseguretat”. En el cas de les administracions, Acció Raval critica “la lentitud en reformar i entregar l’habitatge públic”, mentre que en el cas dels fons d’inversió denuncien que “l’especulació és el seu negoci i la degradació del barri el seu futur benefici”, al mateix temps que “desnonen famílies que no poden pagar o denuncien ocupants que el veïnat accepta”.