El 23% dels sensesostre de la Ciutat són a Ciutat Vella. Foto: Arrels

La Fundació Arrels ha fet públic el seu últim recompte de la gent que actualment viu i dorm al carrer al conjunt de la ciutat. En el cas de Ciutat Vella, la xifra és de 286 persones –el 23% del total de la ciutat–, i és el districte on hi ha més gent que pateix aquesta situació, per davant de Sants-Montjuïc i l’Eixample.

Des de l’entitat diuen que la xifra és similar a la del recompte de l’any passat però alerten que la xifra podria ser molt més gran si no fos per les 620 places que l’Ajuntament ha habilitat per culpa de la pandèmia del coronavirus.

“Un dels reptes, ara, és evitar que les persones que ocupen aquestes places d’emergència hagin de viure al carrer quan els recursos tanquin i es desconfinin. Si això passa, la frustració de les persones augmentarà i serà molt més difícil actuar”, afirma Ferran Busquets, director d’Arrels.

CANVI DE MODEL
Per tal de reduir aquestes xifres, a Arrels creuen que cal repensar el model a partir del qual s’encara aquesta problemàtica. En aquesta línia, exigeixen habitatge “més enllà dels recursos d’emergència temporals” i proposen a l’Ajuntament que s’habilitin espais petits a tots els barris on la gent que és al carrer pugui dormir. També insten la Generalitat i el govern de l’Estat a “aprovar i implementar” les estratègies per abordar aquest problema, ja que alerten que se segueix sense fer-ho.

En el cas de Ciutat Vella, com també s’ha fet a Sants-Montjuïc i l’Eixample, Arrels ha reforçat el seu servei per assistir a la gent que dorm al carrer i també ofereix un servei d’orientació telefònica.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram