Una imatge de l’edició de l’any passat. Foto: Ajuntament

El cicle Música als Parcs torna amb més força que mai. Enguany es compleix el 20è aniversari d’aquesta sèrie de concerts gratuïts, que van arrencar el passat 10 de juny, i que es repartiran durant els tres mesos d’estiu, fins al dia 4 de setembre, quan es posarà el punt final amb un concert a la plaça de les Glòries, que anirà a càrrec de la Gipsy Klezmer Orchestra.

Al concurs per triar els grups es van presentar un total de 158 candidatures, repartides en els programes de clàssica i jazz, que podien ser formacions d’un màxim de quatre músics, des de solistes fins a quartets.

ELS DETALLS
Dos grups de l’Escola de Música de l’Eixample van ser els encarregats d’encetar els concerts. La banda BENSONATS, formada per una quarantena d’alumnes d’entre 12 i 18 anys, i el quartet de saxos KatSax, quatre músics d’entre 23 i 27 anys, van actuar el dia 10 al Parc de la Ciutadella en una sèrie de concerts que van començar a les vuit de la tarda. 

Les actuacions de les escoles de música municipals van continuar el passat dia 12, amb un concert de l’Orquestra Vent Nou Barris, l’escola de música del districte, al mateix escenari.

Amb aquestes actuacions es vol destacar la tasca educativa de les acadèmies formatives de la ciutat, que s’encarreguen de l’inici de l’aprenentatge de bona part dels artistes que en el futur cursaran estudis musicals superiors.

A més, des del passat 25 de juny s’estan interpretant les actuacions dels músics seleccionats pel jurat. El Gorg Trio va inaugurar el cicle de jazz als jardins de Ramon Aramon i Serra, a Sants-Montjuïc, mentre que el Duo Bruch va aixecar el teló del programa de música clàssica amb un recital al Turó Park, a Sarrià-Sant Gervasi.

Des d’aquesta data i fins al 26 d’agost, 18 grups o solistes més, com Iago Aguado Quartet, Sáenz Bikotea, Aslan Ensemble, el Conjunt Altria o el D&B Duo faran les delícies dels melòmans barcelonins en els escenaris preparats a espais com el Pantà de Vallvidrera, els Jardins d’Ernest Lluch, el Parc de Joan Miró, el Parc Central de Nou Barris o els Jardins de Gaietà Renom [més informació al web www.barcelona.cat/musicaalsparcs].

Un concert de celebració

El passat dissabte 20 de juny es va celebrar l’acte central del 20è aniversari del cicle amb una actuació especial als jardins Joan Maragall del Palauet Albéniz que va reunir uns 1.200 espectadors.

En aquest concert, dues formacions van interpretar diferents peces del seu repertori. En la primera part, el Cor Gospel del Liceu, dirigit per Ramon Escalé, va oferir un repertori de temes del gospel més actual, mentre que L’Ensemble de Saxofons van interpretar algunes de les millors obres de George Gershwin i Leonard Bernstein.

Més tard, i per posar el punt final a aquest recital, les dues formacions van interpretar dos temes conjuntament.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram