Roger Tahull

Roger Tahull celebra un gol amb la selecció espanyola. Foto: FINA

Hi ha canvis que, per molts rumors que els hagin anticipat, són inesperats. Quan un dels últims dies de la primavera de 2020 es va anunciar que Roger Tahull (Barcelona, 1997) fitxava per dues temporades pel CN Barcelona, el waterpolo europeu va obrir els ulls com a plats. Amb 23 anys, el boia barceloní era una peça clau del gran rival i dominador estatal, el CN Atlètic-Barceloneta, on acabava contracte.

El barceloní torna a un club colpejat per la baixa del porter Dani López Pinedo, retirat

“He canviat de club i de rutina, i m’està anant força bé. Ha estat un any molt complicat, i crec que també necessitava canviar una mica d’ambient per conèixer noves maneres d’entrenar i de competir”, explicava, mesos després, a Guillem Adalid, de Waterpolista.com.

Fa uns dies, després de la Final a Vuit de la Champions Legue de Belgrad, es va anunciar que Tahull tornava al club mariner després de completar els dos cursos que havia signat amb el CN Barcelona. El gracienc torna a un club colpejat per una baixa immensa en l’àmbit esportiu i anímic com la del porter Dani López Pinedo, que s’ha retirat. A més, Álvaro Granados (Novi Belgrad), Joe Robert Bruce (CN Mataró), Òscar Asensio (CN Barcelona) i Albert Ponferrada (Universitat de Berkeley) fan les maletes.

“El retorn de Roger Tahull ha de ser un pilar importantíssim”, diu el director tècnic

“No podem recórrer al talonari. El més important és la viabilitat del club i a partir d’aquí prenem les decisions. Sobre el paper, el retorn d’en Roger [Tahull] ha de ser un pilar importantíssim de creixement. Després, però, s’haurà de veure la realitat”, li explica Santi Fernández, director tècnic del CN Atlètic-Barceloneta, a Xavier Agustí per a L’Esportiu i que també es mostra satisfet pel retorn de Nikolas Paul, format al club. El periodista avança que els altres dos fitxatges són Dusan Matkovic, que prové del Primorac Kotor, i el porter Nick Porter, que ha disputat la lliga universitària dels Estats Units.

Un repte majúscul

“Lluitar, treballador i amb gol!” era la descripció al Twitter de Tahull, MVP del Mundial d’Istanbul de 2014 en què va ser plata. Admirador d’Iván Pérez, Xavi Vallès i Balasz Sziranyi ‘Balú’, fa anys que s’ha proposat ser el millor boia del món. Va per molt bon camí per assolir el seu repte.