El campió o les places europees són assumptes pendents. Foto: CNAB

El passat dia 16, en una reunió telemàtica mantinguda entre els presidents dels clubs de waterpolo de la Divisió d’Honor i representants de la Federació Espanyola de Natació (RFEN) es va decidir posar el punt final a la màxima categoria estatal (de fet, totes les lligues, masculines i femenines, no seguiran jugant-se).

Tot i que alguns presidents van arribar a la trobada amb la voluntat de jugar els partits que restaven de la temporada (hauria d’haver estat necessàriament a porta tancada), finalment la RFEN va emetre un comunicat dient que la decisió de suspendre la lliga havia estat unànime… tot i que hi ha incògnites per resoldre, que afecten tant l’Atlètic Barceloneta com el CN Barcelona.

Es decidirà que els de Chus Martín són els campions d’una temporada atípica? Quins són els equips que jugaran les competicions europees durant el curs que ve? Què passa amb els descensos de categoria? Aquestes qüestions, clau en l’organització de les lligues, encara s’han de resoldre. La RFEN ha de seguir en contacte amb els clubs per resoldre aquests aspectes i donar per tancada, definitivament, la temporada 2019-20.

I LA CHAMPIONS?
El Barceloneta, però, també espera què passa amb la Champions League. En una carta enviada pel president de la Ligue Européenne de Natation (LEN) a mitjans del mes passat es va anunciar que les competicions continentals, inclosa la que juguen els mariners, estan interrompudes de forma temporal.