Kiplagat creua la meta i suma el seu tercer triomf. Foto: MMB

Els atletes africans continuen dominant la Mitja amb mà de ferro. Diumenge passat, en una edició de rècord amb més de 16.500 participants, els kenians Florence Kiplagat i Vincent Kipruto van sumar una nova victòria al seu palmarès individual. La sortida i la meta eren al passeig de Pujades i els tres primers quilòmetres del recorregut portaven els participants del passeig de Colom i per un tram de l’avinguda del Paral·lel.

Kiplagat va confirmar-se com una de les corredores del moment i va sumar la seva tercera victòria consecutiva a la ciutat. La keniana s’havia plantejat el repte de rebaixar per tercer any consecutiu la seva plusmarca mundial, però va quedar lluny d’assolir-ho. “El vent que bufava ha fet que fos impossible obtenir un resultat millor”, va explicar al final de la cursa. Kiplagat va completar el recorregut en 1 hora, 9 minuts i 19 segons (més de 4 minuts més lentament que l’any passat). La seva compatriota -tot i que corre per Suècia- Isabellah Andersson va acabar en segona posició i la portuguesa Jessica Augusto va completar el podi.

Pel que fa a la categoria masculina, Vincent Kipruto es va coronar com el quart vencedor de la prova en les darreres sis edicions. El kenià va imposar-se a l’esprint final a l’italià Daniele Meucci i a l’etíop Abdi Fufa. Kipruto va aturar el cronòmetre en 1 hora, 2 minuts i 54 segons mentre que els seus rivals van creuar la meta pocs segons més tard.