Esteller (a l’esquerra) ha estat l’entrenador cenebista durant tres dècades. Foto: CNB

Serà estrany, molt estrany, mirar cap a la banqueta del CN Barcelona i no veure Toni Esteller donant instruccions, però des de principis d’aquest mes, l’etern entrenador ja no és el capdavant del conjunt cenebista. El passat dia 5 el club publicava un comunicat anunciant la marxa del tècnic, després de 30 anys, però explicava també que seguirà vinculat al club i a la secció “en qualitat d’assessor i representant institucional”. Esteller tanca una etapa llarga i brillant a la Nova Escullera en la qual pot presumir d’haver conquerit set lligues, set Copes del Rei i dues Copes LEN.

El seu relleu, però, no necessitarà una procés d’adaptació gaire llarg, ja que l’escollit és Víctor González, fins ara segon entrenador, que assumeix amb ganes “el repte i la oportunitat”, segons va explicar a Waterpolista. González té paraules d’elogi per a Esteller (“treballar amb ell va ser molt fàcil des del principi”) i assegura que vol contribuir al creixement del club.

ELOGIS D’ARREU
Una notícia d’aquestes característiques, però, va despertar una onada de mostres de reconeixement per part del món del waterpolo. Rivals històrics com el Canoe, les federacions Catalana i Espanyola de Natació, tècnics com el CN Catalunya Xavi Tato García i del CN Sant Andreu, Javi Aznar, el seleccionador estatal David Martín, i exjugadors com Dani Moro i Jordi Sans van tenir paraules de record cap a l’històric entrenador.

UN CURS ATÍPIC
L’adeu d’Esteller, doncs, ha estat la notícia que ha trastocat l’arrencada de la temporada menys convencional i més atípica de la història, enormement condicionada pel coronavirus i la situació sanitària, no només a la ciutat i al país, sinó al conjunt d’Europa.

De fet, tant el CNB com l’Atlètic Barceloneta compartiran el tram inicial de la lliga amb la disputa d’una nova edició de la Champions. Els de Chus Martín tenen una wild card per participar a la fase final, tot i que també hauran de jugar la fase de grups. El CNAB forma part del grup B i haurà de jugar contra el Jadran Herceg Novi de Montenegro, el Waspo Hannover alemany, el Dinamo Tbilisi de Geòrgia, el Ferencvaros hongarès i un equip de la fase prèvia.

Precisament el Barcelona serà un dels conjunts que haurà de jugar-se l’accés a la fase de grups a través de la prèvia; el CNB viatjarà a Siracusa (Itàlia) entre els dies 11 i 15 del mes que ve, on jugarà contra l’Ortigia italià, l’Steaua romanès, el Jadran Split croat (sobre el paper el rival més dur) i el Primorac Kotor montenegrí.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram