La convocatòria va reunir centenars de persones. Foto: Instagram (@koverdun)

La plaça de Sant Jaume va ser l’escenari, durant el matí del passat dimarts 21, de la protesta de molts clubs i gimnasos de l’àrea metropolitana després que des del dilluns anterior es veiessin obligats a tancar de nou per ordre de la Generalitat. Centenars de persones van reunir-se a les portes del Palau per reclamar a les autoritats sanitàries i polítiques la reobertura d’estadis, poliesportius i gimnasos.

“No som oci, som salut” va ser una de les consignes més repetides en un matí festiu i reivindicatiu amb la presència d’entitats de la ciutat i també dels municipis de la primera corona metropolitana que, de moment, també han estat obligats a tancar les seves instal·lacions.

Els manifestants van dir que la trobada era per defensar els seus drets i per denunciar que les mesures “perjudiquen greument un dels sectors més importants de la societat”.

EL DISTRICTE, AFECTAT
Aquestes restriccions, que no tenen data límit (van començar de nou el passat dilluns 20 i tot apunta que, com a mínim, s’allargaran fins a la primera setmana d’agost) també afecten els clubs i les instal·lacions del districte, com el CEM Parc de la Ciutadella, el Camp de Futbol Parc de la Catalana i la Pista Poliesportiva Parc de la Maquinista, entre altres.

Tampoc poden obrir els gimnasos com els de les instal·lacions del CN Barcelona i l’Atlètic Barceloneta, tot i que en aquests casos els seus socis poden banyar-se i prendre el sol a les piscines reservant cita prèvia.