programa Impulsem

Foto: Ajuntament

Un total de 263 projectes econòmics innovadors i de proximitat han accedit al programa Impulsem el que fas, que ofereix subvencions per cobrir fins al 80% del pressupost. 31 d’ells ho han aconseguit en la categoria d’Alimentació sostenible i de consum responsable. Són projectes que contribueixen a avançar cap a un consum més eficient i a garantir una alimentació sana, justa i sostenible a la ciutat.

Aquest nou model de consum responsable i d’alimentació sostenible es basa en l’enfortiment de l’economia i de l’agricultura local, la lluita contra el canvi climàtic, la transició agroecològica i la sobirania alimentària, la sostenibilitat de la vida de les persones, el respecte pel territori i la cultura pagesa i el dret a una alimentació adequada. Els projectes presentats en aquesta convocatòria han de contribuir a la recuperació econòmica del territori on s’ubiquen.

Un bon exemple de tot això és Molsa, una cooperativa formada per botigues de salut que comparteixen criteris de bona nutrició i que promouen l’alimentació ecològica, els complements alimentaris i les teràpies naturals, com l’acupuntura, l’osteopatia o la kinesiologia. El projecte va sortir de l’interès de 50 comerços membres de Bioconsum que volien col·laborar i anar més enllà de les compres comunes i del consum compartit. L’any 2016 la voluntat es va fer realitat i va néixer una cooperativa de botigues de salut que comparteixen eines comunes i alhora preserven la diversitat, la personalitat i la singularitat de cada establiment.

Enguany, l’Ajuntament ha destinat el pressupost més alt fins ara al programa Impulsem el que fas, 3,7 milions, i també s’ha arribat al nombre més gran de projectes subvencionats. Més del 60% es concentren en els sis districtes de renda més baixa, donant empenta a nova activitat econòmica en aquestes zones geogràfiques.

El tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda, Jaume Collboni, ha justificat la inversió i la posada en marxa del programa perquè creu que “potenciar l’economia dels nostres barris a través de negocis de proximitat és una de les millors respostes a la situació econòmica actual”, i ha afegit que gràcies a aquest programa han subvencionat “839 projectes amb un impacte en formacions i serveis que han arribat a les 20.000 persones i a 5.000 empreses”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram