Els participants en el projecte s’han format en serigrafia i electricitat. Foto: TSS

Durant aquesta campanya de Nadal, més de 300 botigues associades a l’Eix Raval repartiran 5.000 bosses de roba estampades amb el logo del grup Territori Socialment Responsable en el marc de la campanya #RavalKm0, una iniciativa que vol generar oportunitats formatives i de feina a persones en risc d’exclusió al barri d’entre 17 i 55 anys.

El projecte, que ha donat feina a 14 persones d’aquesta franja d’edat, ha consistit en l’elaboració de bosses de plàstic serigrafiades i de llums de Nadal en forma de pètal, els quals, al seu torn, defineixen el contorn del barri del Raval. Aquests llums, fets amb leds de baix consum, es financen amb aportacions en forma de donació –de 50 i 180 euros– per part de comerços, entitats, institucions culturals i empreses del barri i de la ciutat, les quals podran gaudir dels mateixos o bé cedir-los a una entitat o centre educatiu.

El disseny de les bosses de roba i el logotip que llueixen va sortir d’un concurs que va triar la guanyadora d’entre una vuitantena de propostes, mentre que els llums han estat ideats per Lupercales.

Aquest projecte solidari, que ha arrencat aquest any com a prova pilot, culminarà el pròxim dijous 3 de desembre amb una festa comunitària d’encesa de llums i de presentació de les bosses de roba.