Ramon García i fill

Ramon García i el seu fill a la Joieria-Rellotgeria Nomar

La Joieria-Rellotgeria Nomar és un referent de la Rambla Onze de Setembre per la seva trajectòria i perquè és un exemple de relleu generacional, per al qual fa anys que es prepara. I és que Ramon García i el seu fill, que també es diu Ramon, treballen braç a braç per adaptar el negoci als nous reptes del comerç. Ramon pare és el president dels comerciants d’Onze de Setembre, a Sant Andreu.

Com ha canviat el comerç de proximitat els últims anys?
Amb la crisi i l’arribada de la venda online, molts negocis han hagut de tancar. Els que han continuat oberts s’han adaptat a la nova situació. Nosaltres, de fet, tenim web des del 2010 amb venda online, amb la qual arribem a tota Espanya. Però malgrat l’auge de la venda en línia, el client encara valora el tracte personalitzat, la confiança i l’especialització que ofereix el comerç de proximitat.

Quins són els principals reptes que afronta el sector?
Els botiguers vivim un canvi constant i ràpid. Si no ens hi adaptem, molts comerços acabaran tancant.

Què fan des de l’associació per contribuir-hi?
El comerç de barri és vital per a les ciutats i els veïns. Tot el que fem és per ajudar-los. Fem sortides al carrer el juny i l’octubre, assessorem els botiguers i fem campanyes per estimular i fidelitzar la clientela.