Foto Fira Mercat

Foto: Ajuntament

L’Ajuntament ha elaborat un document amb una vintena de propostes per donar suport a la restauració, després dels dos anys de pandèmia. Es tracta d’un pla per impulsar la digitalització i la sostenibilitat del sector, que està dotat amb un pressupost de 2,5 milions d’euros.

Entre altres, el pla vol impulsar la creació d’una finestreta única, perquè funcioni com una referència per als professionals de la restauració en els seus projectes i tràmits. A més, està previst l’obertura de subvencions i ajudes per potenciar la innovació i avançar cap a la transformació digital del sector. També es volen ampliar a la restauració les convocatòries ja existents. En aquesta línia, el document planteja el disseny d’un programa formatiu ajustat a les necessitats del sector i la creació d’una escola d’oficis dels gremis. Per altra banda, està previst que Barcelona Activa hi participi, proporcionant eines i projectes als restauradors en matèria ambiental i per evitar el malbaratament alimentari.

A més, es vol potenciar la restauració als mercats, amb producte fresc i de proximitat. En aquesta línia, es pretén incorporar la gastronomia com un dels principals atractius de promoció turística.

Per altra banda, es crearan taules específiques per treballar temes concrets que facilitin la interlocució del sector amb l’administració.