L’avinguda de la Catedral es va omplir de gent. Foto: Mercat de Mercats

La Fira Mercat de Mercats va tancar la seva vuitena edició el passat 22 d’octubre amb la visita de 220.000 persones, unes xifres que demostren la consolidació d’aquest esdeveniment.

Durant tres dies la fira, celebrada a l’avinguda de la Catedral, va combinar la venda directa amb les degustacions. D’aquestes últimes se’n van servir 55.000. Per la seva banda, 21 parades dels mercats municipals i 15 de diferents productors de proximitat van vendre els seus productes. Una vegada més, una part del protagonisme va ser per a les diferents tapes, més de 30 varietats, pels paradistes dels mercats i diferents restaurants de renom de la ciutat. Entre les tapes dels restaurants, les més venudes van ser les gambes amb allada i rossinyols del bar Ramblero de la Boqueria, l’arròs amb llagostins de Sant Carles de la Ràpita, safrà i bolets de Xerta Restaurant i la ‘salchipapa’ de les Cansaladeries La Confiança del Mercat de la Mercè.

Una altra de les activitats més destacades d’aquests dies van ser les demostracions de cuina i els tastos guiats fets per diferents professionals de la cuina catalana. Segons la regidora de Comerç i Mercat, Montserrat Ballarín, van ser “tres dies per celebrar la nostra cuina catalana i els grans productes frescos i de proximitat dels mercats municipals.

NOMS DESTACATS
Per l’Aula de Mercat, l’espai on es van fer un total de 28 conferències, hi van passar alguns dels grans noms de la gastronomia catalana com ara Ada Parellada o Marc Gascons.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram