Aquest any tindrem un Nadal molt especial al Raval protagonitzat pel projecte #Raval Km0, un projecte que genera oportunitats formatives i professionals a partir de la fabricació de llums que il·luminaran el barri i bosses de roba que els comerciants podran repartir a veïns, veïnes i visitants durant la campanya de Nadal.

El projecte #RavalKm0 ha iniciat el seu segon any en el marc del procés de promoció del Raval com a Territori Socialment Responsable. El projecte busca generar noves oportunitats formatives, laborals i comercials al barri, a la vegada que es promou la millora de la imatge d’aquest, dins i fora del Raval, a partir del treball col·lectiu de diferents entitats, institucions i comerços del barri per construir i aplicar una filosofia socialment responsable.

En aquest segon any, el projecte ha permès formar 17 persones en atur, 8 de les quals seran contractades per elaborar 32 arcs lumínics que guarniran els carrers Hospital i Joaquim Costa, i serigrafiar 5.000 bosses de roba que seran repartides entre els clients dels comerços associats a l’Eix el Raval durant Nadal.

El disseny de les llums ha estat a càrrec del dissenyador industrial Curro Claret, amb la col·laboració i assessorament de la Maria Güell, que compta amb una àmplia experiència en la il·luminació d’espais públics. Maria Espeus, fotògrafa que viu al barri, ha col·laborat realitzant els 29 retrats de veïns i veïnes, comerciants i treballadors dels dos carrers que mostren diferents vincles entre ells i que serviran de referent per a la creació dels arcs lumínics. En aquesta iniciativa hi han participat més de 60 persones.

Pel que fa al disseny de les bosses, s’ha pres com a base el de l’any passat, que va sorgir d’un concurs obert a persones relacionades d’alguna manera amb el Raval i a tots els veïns i veïnes del barri.

El projecte coordinat des de la Fundació Tot Raval compta amb la implicació des dels seus inicis de l’Eix Comercial del Raval (precursors de la iniciativa), Impulsem (formació en llums i serigrafia i producció), l’Associació per a joves TEB (formació en disseny gràfic), Dona Kolors i Estel Tàpia (confecció de bosses). L’elaboració de les llums ha estat patrocinada per l’Ajuntament de Barcelona, amb el suport del Banc Sabadell, i les bosses per la Caixa, amb el suport de Barcelona Activa.

El projecte culminarà el dia 24 de novembre, amb una festa oberta a tots els veïns i veïnes del barri per inaugurar l’encesa de llums de Nadal.

#RavalKm0 va néixer l’any 2015 i sorgeix del treball conjunt amb l’Eix Comercial del Raval i els seus més de 300 establiments comercials adherits. Un dels objectius del projecte és atraure els visitants d’arreu de la ciutat i el país, perquè vinguin al Raval i descobreixin la seva àmplia oferta comercial, cultural i gastronòmica, i alhora contrarestar l’estigma negatiu del barri.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram