La il·luminació nadalenca de l’any passat. Foto: Cillian Shields / ACN

L’Ajuntament ha aprovat que, per segon any consecutiu i de manera excepcional a causa de la situació econòmica, les subvencions als eixos comercials per a la contractació de la il·luminació del pròxim Nadal es mantingui fins al 75% del cost, en comptes del 50% habitual. El pressupost en il·luminació per a la pròxima campanya de Nadal passa d’1,6 milions d’euros a una mica més de 2,3 milions.

El consistori assegura que té la convicció que la il·luminació nadalenca ha de ser “una eina clau per contribuir a la recuperació del teixit comercial de la ciutat” durant les festes nadalenques i, especialment, del comerç del centre de la ciutat. El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, afirma que des del consistori espera que els comerciants “s’ho prenguin com una magnífica notícia”.

“AJUDA DESTACADA”
Després de l’anunci, la Fundació Barcelona Comerç i Barcelona Oberta es van mostrar satisfetes. En un comunicat, van indicar que els comerciants pateixen “fortes dificultats econòmiques” i estan “molt perjudicats” per l’impacte de la pandèmia, i en molts casos no podien fer front al cost de les llums nadalenques. “La mesura esdevé una ajuda destacada que permetrà que alguns eixos comercials que havien descartat ja la il·luminació per aquest any puguin recuperar el projecte”, afirmen les associacions.