La rambla del Raval, una de les artèries del barri. Foto: Google Maps

L’Eix Raval ha presentat un total de 25 propostes al procés participatiu online per decidir el full de ruta municipal, decidim.barcelona, que va tancar dissabte passat amb unes 9.000 idees dels barcelonins per a la ciutat.

Pel que fa a les que ha presentat l’Eix Raval, destaquen sobretot les que tenen a veure amb la seguretat i amb la neteja. En aquesta línia, l’entitat demana consolidar les taules de prevenció i seguretat al barri del Raval, “i en especial les de l’Illa de Robadors, plaça Sant Agustí, rambla del Raval, Raval Verd i Zona de Ponent. A més, també demana formar “nous agents de mediació comercial” i reforçar els equips de la Guàrdia Urbana de proximitat al barri.

Per altra banda, la neteja també és una de les preocupacions de l’entitat. Sobre aquesta qüestió, els comerciants volen “impulsar noves formes i mesures” que “millorin els sistemes de recollida de residus i neteja” dels espais públics per tal de “minimitzar les molèsties als veïns”. En concret, volen que s’incrementi la neteja amb aigua als carrers més transitats i les freqüències de pas de les unitats de neteja per adequar-les als horaris de tancament de les botigues.

Un altre gruix de les propostes dels botiguers del Raval tenen a veure amb la promoció econòmica, com ara “establir mecanismes de control dels traspassos dels locals”, per tal de “vetllar per la diversitat i la qualitat del comerç” i “implicar els nous comerços en el teixit associatiu del barri”. A més, insten l’Ajuntament a promoure les fires comercials al carrer i també a “impulsar l’associacionisme comercial al Raval”.

Els botiguers veuen necessàries totes aquestes accions en el barri “més densament poblat del districte” que està “ple de contrastos” i que ha patit “transformacions socials i urbanístiques importants” que han configurat la seva actual fesomia.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram